Opprette og administrere brukere i Håndbok

Endret Wed, 13 Mai ved 9:09 AM

Opprette og administrere brukere i Håndbok 


Målgruppe- rolle: 

Administrator 


Formål:

Veilede administrator i å opprette nye brukere, tildele roller (administrator, redaktør, leser) og deaktivere brukere ved behov.


 

Åpne brukeradministrasjonen

Gå til håndboken i redigeringsmodus (3-prikkmenyen → «Rediger»), og klikk på "Administrasjon" i den blå menylinjen øverst og under "Brukere" klikker du deg inn på "Aktive brukere"


Merk: Denne rutinen gjelder kun for kunder som har Simployer Classic Håndbok uten Simployer Classic HRM.
Har dere HRM med personalregister, opprettes og administreres brukere der – ikke direkte i håndboken.






Opprett ny bruker 

Klikk på «+ Opprett»-knappen. Fyll inn:

  • Navn – brukerens fulle navn
  • E-post – brukes som brukernavn ved innlogging
  • Rolle – velg riktig rolle (se steg 3)


Merk: Hvis «+ Opprett»-knappen er grået ut, skyldes det at brukere må opprettes via Simployer Classic HRM (personalregisteret). Kontakt intern systemadministrator.




Velg riktig rolle

Velg rolle basert på hva brukeren skal ha tilgang til:

  • Administrator – full tilgang til redigering, brukere, innstillinger og statistikk
  • Redaktør – kan redigere og publisere innhold, men har ikke tilgang til brukeradministrasjon
  • Leser – leserett til håndboken via personlig innlogging


Gi tilgang til spesifikke håndbøker 

Dersom organisasjonen har flere håndbøker, velg hvilke håndbøker den nye brukeren skal ha tilgang til i tilgangsstyringen og bekreft.


Lagre og send velkomst-e-post 

Klikk «Lagre». Brukeren opprettes og mottar en e-post med innloggingsinformasjon på den registrerte e-postadressen.



Deaktivere en bruker


Gå til "Aktive brukere" og huk av i boksen til venstre for navnet til den/de du ønsker å deaktivere. Klikk så på den sorte "Valg" knappen på over navn registeret og velg "Deaktiver valgte". 


Obs. Hvis vedkommende har rolle som redaktør eller administrator i håndboken klikker du deg inn på navnet og fjerner rollen før du deaktiverer brukeren,

Var denne artikkelen nyttig?

Så bra!

Takk for din tilbakemelding

Beklager at vi ikke kunne være mer til hjelp

Takk for din tilbakemelding

Fortell oss hvordan vi kan forbedre denne artikkelen.

Velg minst én av grunnene
CAPTCHA-verifisering er obligatorisk.

Tilbakemeldingen er sendt inn

Vi setter pris på tilbakemeldingen din og vil prøve å rette på artikkelen