Hvordan deaktiverer jeg en ansatt i Simployer Classic?

Endret Thu, 1 Okt ved 9:28 AM

Se hva som skjer når du deaktiverer en person, og hvordan du utfører deaktiveringen i Simployer Classic.

Simployer HRM skiller mellom en aktiv ansettelse eller stilling og en aktiv person eller bruker. Når en stilling utløper, må personen deaktiveres manuelt. Nærmeste leder varsles som standard 14 dager før stillingen utløper.


Hva skjer når du deaktiverer en person i Simployer HRM?

En deaktivert person er ikke synlig for andre ansatte eller ledere. Bare en systemadministrator eller personaladministrator kan finne personen under Min arbeidsplass. Gå til Personer i Min arbeidsplass, og velg Inaktiv.

Important: Hvis du ikke deaktiverer en person som ikke lenger jobber i organisasjonen, kan personen fortsatt logge inn i Simployer HRM.


Slik deaktiverer du en person i Simployer HRM

  1. Søk opp personen.
  2. Velg Deaktiver fra toppmenyen ved siden av Om meg på personens side.
  3. Velg Deaktiver på neste skjerm for å bekrefte.

Etter deaktiveringen får du en melding som anbefaler at du sletter sensitive data ved hjelp av personvernklienten i Simployer HRM.

Det kan være praktisk å vente med å fjerne dataene hvis det fortsatt er relevant å beholde dem, for eksempel hvis personen kan komme tilbake til organisasjonen.

Se den separate artikkelen om hvordan du sletter og anonymiserer persondata for deaktiverte ansatte ved hjelp av personvernklienten.

Var denne artikkelen nyttig?

Så bra!

Takk for din tilbakemelding

Beklager at vi ikke kunne være mer til hjelp

Takk for din tilbakemelding

Fortell oss hvordan vi kan forbedre denne artikkelen.

Velg minst én av grunnene
CAPTCHA-verifisering er obligatorisk.

Tilbakemeldingen er sendt inn

Vi setter pris på tilbakemeldingen din og vil prøve å rette på artikkelen