Se hva hver rolle gir tilgang til, og hvordan du gir, fjerner eller overfører utvidede rettigheter.
Hva kan en systemadministrator gjøre i personal- og ansettelsesmodulen?
En systemadministrator har den høyeste tilgangen i systemet, med full kontroll over alle brukere og innstillinger:
- Kan opprette nye personer
- Kan endre informasjon om alle personer de har tilgang til
- Kan se og skrive notater på personkortet
- Kan deaktivere brukere og slette data via personvernklienten
- Kan tildele rettigheter til andre
Hva kan en personaladministrator gjøre i personal- og ansettelsesmodulen?
En personaladministrator administrerer ansatte innenfor bestemte deler av organisasjonen:
- Kan opprette nye personer i systemet
- Kan endre både person- og stillingsinformasjon for alle ansatte innenfor det organisatoriske nivået rollen er tildelt på
- Kan se personsiden med de samme utvidede rettighetene som en systemadministrator
Hva kan en leder gjøre i personal- og ansettelsesmodulen?
Lederrollen tildeles den som har personalansvar for en gruppe ansatte:
- Kan endre personopplysninger for sine direkte underordnede
- Kan se notater på personkortet til sine ansatte
- Blir automatisk varslet når en stilling for en ansatt er i ferd med å utløpe. Standard varslingstid er 14 dager før utløpsdatoen
Hva kan en ansatt gjøre i personal- og ansettelsesmodulen?
Ansatt eller medarbeider er basisrollen for alle som har en brukerkonto i systemet:
- Kan se sin egen profil via Om Meg > Min Info
- Kan endre informasjon om seg selv, for eksempel bosted, pårørende, barn og nasjonalitet, dersom feltene ikke er låst av en administrator
- Kan ikke se notater som en leder eller administrator har skrevet på personkortet
- Kan ikke endre sin egen stillingsinformasjon eller tilhørighet
Hva kan en ansettelsesregistrant gjøre i personal- og ansettelsesmodulen?
En ansettelsesregistrant kan opprette en ansettelse og stilling.
Hva kan en lønnsmedarbeider gjøre i personal- og ansettelsesmodulen?
En lønnsmedarbeider kan:
- Opprette og behandle lønnskjøringer i rutinen Behandle eksport
- Laste ned en signert arbeidsavtale
- Motta varsel når en arbeidsavtale er signert
- Motta varsel når bankkontonummeret på en profil endres
- Se fravær, reise og utlegg via eksportsiden
Slik gir, endrer eller fjerner du roller i personal- og ansettelsesmodulen
- Søk opp personen i søkefeltet øverst til høyre, og åpne personens profil.
- Klikk på Innstillinger i menyen øverst på personens profil, og velg Roller.
- Klikk på +Legg til rolle.
- Søk etter rollen i feltet Velg rolle.
- Velg nivå, klikk på Legg til, og klikk deretter på Lagre.
- For å fjerne en rolle klikker du på Fjern ved rollen på den ansattes profil.
Når rollen er lagt til, får brukeren de utvidede rettighetene som er knyttet til rollesettet.
En fullstendig oversikt over alle roller finnes i artikkelen «Rolleoversikt i Simployer Classic».
Slik overfører du roller i personal- og ansettelsesmodulen
Overføring av roller fra én person til en annen er en manuell prosess:
- Gå til profilen til personen som har rollen i dag, klikk på Settings → Roller i toppmenyen, og fjern rollene.
- Gå til profilen til den nye personen, naviger til den samme Settings → Roller-seksjonen, og legg til de nødvendige rollene.
Du må fjerne rollen fra den nåværende personen før du legger den til på profilen til den nye personen.
Var denne artikkelen nyttig?
Så bra!
Takk for din tilbakemelding
Beklager at vi ikke kunne være mer til hjelp
Takk for din tilbakemelding
Tilbakemeldingen er sendt inn
Vi setter pris på tilbakemeldingen din og vil prøve å rette på artikkelen